familie-van-santen

 
 

Alle naamdrager of draagsters met de naam van Santen, van Zanten, van  Xanten of van Santhen (ook zonder een “n” geschreven) verzamelen, gaat misschien een beetje te ver, maar geeft wel mijn onderzoek weer.


Deze site zal dan ook regelmatig aangevuld worden met nieuwe geheel of deel genealogieën van Santen’s welke ik heb uitgezocht.

Door jarenlange zoekwerk in en rond archieven alsmede en de tegenwoordige beschikbaarheid van de digitale archieven met originele stukken, heb ik zo rond de 200, grote en kleinere takken van Santen in kaart gebracht die nog niet allemaal gekoppeld kunnen worden omdat nog 1 of 2 generaties ertussen ontbreken.


Een van de bekende problemen die ik bij de gezinsreconstructies tegen kom zijn de ongehuwde dames van Santen welke een of meerdere kinderen kregen, waarbij het hulpmiddel de handtekening, of naam van de grootouders ontbreekt om de juiste koppeling met de ouders te maken.


Mijn eigen voorouders "van Santen" woonden allemaal vanaf 1649 in Beusichem, en zelfs van 1723 t.m. 1996 op 't Einde nr. 6. Inmiddels via het ORA en notariaat richting 1370. Echter nog volop bezig met het parenteel te "ver-volmaken" tot de huidige generaties aan toe.


Samenwerking met anderen is natuurlijk on-ontbeerlijk, daarom ook de oproep als u iets heeft of wilt weten schroom niet en neem contact op.


Andere vaste onderdelen van deze site die regelmatig aangevuld zullen worden zijn: Blog, Albums met o.a. foto’s van zerken, familieberichten etc. Archieven  en sites, DTB foto bestanden etc.


In kader van de AVG is besloten slechts een gedeelte van de div. parentelen te publiceren.

Welkom